Gratis verzending NL, BE & DE
Klantwaardering 9.5
Binnen 1 tot 3 werkdagen in huis
Laat thuis je retour ophalen

Planet

Om onze impact op de aarde te verminderen, werken we ook aan het verbeteren van onze bedrijfs- en productieprocessen. Denk aan de stroom die we gebruiken op kantoor, onze webshopverpakkingen en het vervoer van onze producten. 


Materialen en productie

Door gebruik te maken van duurzamere (gecertificeerde) materialen en Leather Working Group leerlooiprocessen willen wij onze impact op het milieu verlagen – minder pesticidegebruik, minder water en minder energie. In onze gedragscode verplichten wij leveranciers om hun impact op het milieu te monitoren en zoveel mogelijk te verminderen. Bescherming van het milieu is ook geïntegreerd in onze interne audits.


Om de veiligheid van de werknemers in de keten en omwonenden in de omgeving te garanderen, vragen wij onze leveranciers om de MRSL van ZDHC te gebruiken. Daarnaast moeten al onze producten voldoen aan de IBANA RSL: de Restricted Substances List welke minimaal wettelijke en aanvullende bovenwettelijke limieten stelt aan chemicaliëngebruik.


Dierenwelzijn 

IBANA gebruikt geen leer van exotische of bedreigde dieren, noch gebruiken we echt bont. Al het leer dat in onze kleding wordt gebruikt, komt van dieren die gehouden worden voor de voedselproductie, zoals geitenleer, schapenleer en runderleer. Voor onze kleding worden geen dieren speciaal gehouden en geslacht voor hun huid. We dringen er bij onze leveranciers op aan om ons dierenwelzijnsbeleid te volgen. Dit beleid is beschreven in onze gedragscode en verplicht leveranciers de vijf vrijheden van de Farm Animal Welfare Council (FAWC) te volgen: 

  • vrij van dorst, honger en ondervoeding; 
  • vrij van fysiek en thermaal ongerief; 
  • vrij van pijn, verwonding en ziektes;
  • vrij van angst en chronische stress;
  • vrij om natuurlijk gedrag te vertonen.


Vervoer 

In eerste instantie prefereren wij vervoer per boot of vrachtwagen boven vervoer per vliegtuig. Dit heeft niet alleen een minder grote voetprint, maar is vaak ook kostenefficiënter. Echter komt het soms voor dat we toch voor vliegvracht kiezen, bijvoorbeeld omdat de goederen anders te laat binnenkomen. 


Duurzamere verpakkingen 

Wanneer je via onze webshop bestelt, ontvang je onze producten in een FSC-gecertificeerde kartonnen doos met 70% gerecycled papier. Daarnaast zijn wij voor het verzenden van kleinere items overgestapt naar een FSC gecertificeerde kartonnen envelop. Zo besparen we tot 90% verpakkingsmateriaal per order! Onze polybag, papieren tags, labels en stickers zijn gemaakt van recycled papier of recycled plastic en 100% recyclebaar. 


Op ons kantoor 

Op ons hoofdkantoor in Amsterdam gebruiken wij 100% groene stroom. Daarnaast wordt ons kantoor verwarmd met stadswarmte, dat is restwarmte die vrijkomt van de nabijgelegen energiecentrale in Diemen. Ons kantoor en showroom wordt verlicht met LED lampen. Wij hebben geen eigen winkels, alleen een webshop – dat scheelt ook een hoop stroom en energie. En iedere maandag is bij ons Meatfree Monday; dit bespaart 1.6 kg emissies per persoon per dag!