Gratis verzending NL, BE & DE
Klantwaardering 9.5
Binnen 1 tot 3 werkdagen in huis
Laat thuis je retour ophalen

RUILEN & RETOURNEREN

Is het mogelijk om een (sale)item te retourneren? 

Indien aankopen niet aan de verwachtingen voldoen, mogen deze te allen tijden retour worden gestuurd. LET OP: het moet wel alsnog binnen 30 dagen retour worden gestuurd. 

Binnen hoeveel dagen kan ik mijn items retourneren? 

Je hebt het recht een order binnen 30 dagen na ontvangst te retourneren. Het herroepingsformulier wordt meegeleverd met de order. Hierin kun je duidelijk terug lezen hoe een order teruggestuurd moet worden. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag dat je het artikel ontvangt. Tijdens deze termijn dien je zorgvuldig met het artikel en de verpakking om te gaan. 

Is het mogelijk om een artikel te retourneren via een winkelverkooppunt of andersom? 

Artikelen die via de webshop van IBANA zijn besteld, kunnen alleen geretourneerd worden via het postadres wat op het retour formulier staat. Het kan dus niet via een winkelverkooppunt teruggebracht worden. 

Binnen welk termijn wordt mijn retourzending verwerkt? 

De officiële verwerkingstijd van een retour bij IBANA is 14 dagen. Deze 14 dagen gaan in op de dag dat het pakket wordt geretourneerd of opgehaald. Voor een juiste afhandeling van uw retourzending is het belangrijk dat u het bijgevoegde retour formulier invult met minimaal jouw naam en ordernummer (voorbeeld ordernummer: #12345). 

Wat zijn de kosten voor het retourneren van mijn items? 

Retourneren is op kosten van de koper. IBANA maakt gebruik van de functie die returnista biedt: 

https://ibana.returnista.nl/return-type

De kosten daarvan bedragen rond de 6,50, afhankelijk van de regio.  Je kan er ook voor kiezen om het via een ander postkantoor retour te versturen, dan zijn het de kosten van het lokale postkantoor, deze kunnen wij helaas niet aangeven. Deze service is enkel beschikbaar voor Nederlandse klanten. Woon je buiten Nederland? Dan gelden de lokale tarieven om iets te retourneren. 

Ik heb gekozen om te betalen via Klarna. Moet ik mijn factuur betalen bij een retourzending? 

Nee, dit is niet nodig. Een Klarna factuur wordt automatisch verrekend met de retourzending.

Kan ik mijn items ruilen? 

Bij IBANA kun je binnen 30 dagen het ontvangen artikel retourneren. Wil je een artikel ruilen, dan moeten wij vragen om daarvoor een nieuwe order te plaatsen. 


Hoe kan ik mijn items retourneren? 

Retoursturen via Returnista 
Wij bieden u ook graag de mogelijkheid om uw order retour te sturen via Returnista. Dan kunt u het pakket thuis op laten halen. De kosten voor deze service bedragen 6,95 euro, deze betaalt u direct aan Returnista. Returnista is alleen beschikbaar voor Nederlandse klanten. 


Volg de stappen om jouw items op de juiste manier te retourneren met Returnista voor het ophalen: 
Leg de items die je wilt retourneren samen met de pakbon terug in de doos. Wanneer je geen retour formulier toevoegt, dan kan de verwerking van jouw retour vertraging oplopen.  

  • Ga HIER naar de website.  
  • Maak een afspraak.  
  • De ophaaldienst neemt een label mee.  Stappen voor het wegbrengen naar een parcel met behulp van Returnista. Met Returnista kan je ook een label laten maken en zelf het pakket naar een UPS- of DHL-punt brengen.  
  • Leg de items die je wilt retourneren samen met de pakbon terug in de doos. Wanneer je geen retour formulier toevoegt, dan kan de verwerking van jouw retour vertraging oplopen.  
  • Ga naar de website.  
  • Vul het in.  
  • Print het label.  
  • Ga naar de parcel. 

Via onderstaande link kunt u uw pakket aanmelden en op laten halen door Returnista: HIER Wanneer jij liever via jouw lokale postkantoor wilt versturen, dan kun je het pakket opsturen naar onderstaand retouradres:  


De Nederlandse T.a.v. IBANA  
Edisonstraat 78  
6902 PK Zevenaar


Zorg bij beide keuzes ervoor dat het retourformulier en/of pakbon in de doos zit wanneer je iets terugstuurt, anders kan het lastig zijn om jouw retour te verwerken.