Gratis verzending NL, BE & DE
Klantwaardering 9.5
Binnen 1 tot 3 werkdagen in huis
Laat thuis je retour ophalen

Suede 

TIPS VOOR GEBRUIK 

Suede wordt vaak gebruikt in items van IBANA. Dit type leer is zacht, zeer flexibel en voelt zeer soepel aan tijdens het dragen. Suede is veel kwetsbaarder dan andere soorten leer, omdat suede is gemaakt van de binnenkant van een leren huid. Als u lang wilt genieten van uw suede jas, kleding of schoenen is een goede onderhoude noodzakelijk. Het is verstandig om uw kledingstukken met een leerspray in te spuiten voordat u het artikel draagt. De leerspray beschermt uw favoriete leren items tegen vlekken, waterdruppels of verzwakking.

DO'S & DON'TS 

  • Een shearling jas een goede weerstand tegen regen maar is geen regenjas. Een lammy coat moet elk jaar preventief behandeld worden tegen regen en vuil met behulp van een waterdichte spray.  
  • Als de lammy coat nat worden tijdens regenachtige dagen, droog de lammy jas op een brede kleerhanger. Hang de lammy coat niet in de buurt van een kachel, maar laat de jas drogen in een geventileerde ruimte.  
  • Hang een lammy coat af en toe buiten de kast, zodat het leer kan ventileren. Breng uw lammy coat niet regelmatig naar een stomerij, het proces kan het leer en de kleur beïnvloeden.  
  • Kleine vlekken kunnen worden verwijderd door een suède borstel, gum of een stukje tape. Wrijf het leer niet te hard. 
  • Vetvlekken kunnen worden verwijderd met krijt. Krijt absorbeert de vetvlek. Veeg het krijt op de vlek, wacht een paar minuten en poets het krijt voorzichtig van het oppervlak. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dit proces dan nog een paar keer.